lauantai 19. marraskuuta 2011

Kuala Lumpur ja loman loppu

Viimeistä iltaa vietetään Bangkokissa Sinsuvarn lentokenttähotellissa. Ihan pätevän oloinen hotelli yön yli viettämiseen. Viimeiset neljä päivää vieteltiin Kuala Lumpurissa shoppaillen, syöden ja ehkä vähemmän nähtävyyksiä katsellen, niitä on tullut joskus aikaisemmin katsottua. Sen verran shoppailun ja syömisen ohella ehdittiin, että käytiin maailman suurimmassa lintupuistossa, jossa linnut ovat vapaana superisolla verkoitetulla alueella, jonne pääsee sisälle kävelemään lintujen keskelle. Aika hauska kokemus. Samaisella puistoalueella on myös perhospuisto, orkideapuisto ja peurapuisto. Suunnittelimme käyvämme katsastamassa myös muita puistoja, mutta kulinaristiset makuelämykset vetivät meidät Central Markettiin syömään. Tältä ruokailureissulta matkaan tarttui myös pienoinen vatsatauti kummallekin :) 

Lintupuiston sisäänkäynnillä
Nämä haikarat rakensivat pesiä ahkerasti ja poikasia löytyi useampi

Tipusia
"Are you talking to me?!"

Vatsatautia taltutettuamme pyörimme pari päivää superihanissa ostoskeskuksissa. Kuala Lumpur on kyllä kaupunki meidän mieleen. Etenkin jos haluaa shoppailla ja sattuu paikalle alennusaikaan. Tästä kaupungista löytyy merkkiliikkeitä ja paikallisia brändejä kauppakeskuksista, sekä jos haluat (toivottavasti et) ostaa feikkiä niin China Town on yksi suuri "KhaoSan"! Olimme todella yllättyneitä käydessämme siellä, koska oletimme löytävämme hyvän China Townin, mutta sepäs olikin vaan feikkitavaraa myyvä alue, josta poistuimme kyllä aika äkkiseltään. Vaan jotain hyvää löytyi China Townin laidalta, superihana teekauppa, jonne jäimmekin maistelemaan erilaisia teelatuja lähemmäs kahdeksi tunniksi. Kauppias oli avannut kauppansa 2 päivää aikaisemmin ja saimme ostamistamme teekakuista. Nyt löytyy huippua kiinalaista mustaa teetä juotavaksi pitkäksi aikaa :D jeeeee!

Näiden pöperöiden lisämausteena vatsatauti?

Reissu oli kyllä hyvä päättää Kuala Lumpuriin Bangkokin (tulvatilanne hieman epävakaa) sijaan. Taidamme kumpikin kallistua Kuala Lumpurin puolelle puhuttaessa viihtyvyydestä. Vaikka täältä ei saa samalla tavalla katukeittiöstä ruokaa ja halpaa hierontaa kuin Bangkokista, niin avot minkälaisia food courteja kauppakeskuksista löytyy, ilman supersähläystä, älytöntä ruuhkaa ja sekoilua saat aivan käsittämättömän hyvää ruokaa, helppoa, hyvää ja halpaa. Noh, sen enempää vertailematta Bkk:ta ja KL keskenään, mukavaa oli ja laukkuihin tuli kiloja lisää siinä missä lompakko keveni kummasti ;)

Kokonaisuudessaan reissu on täyttänyt odotukset ja ylittänyt ne varmasti monessakin kohtaa! Takana on huikeat 6 viikkoa iloisten ihmisten keskellä auringon alla. Huippuhetket ja tapahtumat koko reissulta ovat varmasti ihana onnistunut hääpäivä, Borneon orangit, Bakon upea luonto ja ihana Threehousen B&B sekä Togeanin supermahtavat tyypit ja sukeltaminen kilpikonnien, eagle rayn ja muiden upeiden vedenalaisten nähtävyyksien seassa.

Ai niin ja tuli mieleen se ihana Finnairin lentoemokin menomatkalta. Ikävä kyllä nimeä en muista, mutta tämä lentoemo otti hääpuvun hoitaakseen ja laittoi sen asialliseen säilytykseen ykkösluokkaan. Lisäksi hän tuli vielä myöhemmin onnittelemaan meitä häiden johdosta, johon oletti puvunkin liittyvän, ja toi meille sydänleivokset ja kuohuvaa juomaa. Kyllä Finnairilla osaavat :) 

Kotiin on hyvä palata, huomenna Suomen aikaan klo 15.15 kone laskeutuu oletettavasti harmaatakin harmaampaan loskakeliin. Vaan on niin levännyt mieli, ettei tällaisen rentoutusputken jälkeen haittaa vaikka sataisi kissoja ja koiria taivaalta seuraavat viikot :) Seuraavaa reissua odotellessa!

2 kommenttia:

  1. Mites meni paluulento? Ei taida lunta vielä siellä olla :)

    VastaaPoista
  2. Yllättävän hyvin, sain jopa torkuttua vähän, ettei ollu ihan sekasin ku tuli kotiin. Ei oo vielä lunta, mutta pakkasen puolella oli eilen kun tultiin. Alux tuntu niin helkkarin kylmältä, mutta kyllä sitä taas tottuu. Joko te seuraavaa reissua suunnittelette ? ;)

    VastaaPoista