tiistai 11. lokakuuta 2011

Bangkok

Tänään about 15.00 paikallista aikaa laskeutui lento BKK::n lentokentälle. Unia riitti kummallakin hyvin lennon aikana, joten hyvin on päästy Thaimaan rytmeihin kiinni. Lentokentän alatasolta saa "Public Taxi" kylttejä seuraamalla kohtuuhintaisen mittaritaksin keskustaan, taksimatka hotellille maksoi 360thb + 25thb +45thb (jälkimmäiset summat moottoritien tulleista). Halpaa oli ja pitkälle pääsi.


Hotellille leiriytymisen jälkeen menimme nappaamaan lähikadulta ruuat pahimpaan nälkään ja suuntasimme sitten tapaamaan Eeroa ja Lauraa Khao San Roadille. Rabbe keksi bongata tuktukin, ei maksanut liikoja, 50thb ja sillä olisi ajellut kyllä varmasti pidemmällekin, halvemmallakin pääsisi, muttei ehkä aina kannata joka käänteessä vääntäää kymmenestä tai kahdesta bahtista. Matka tuntui tosin hieman hengenvaaralliselta. Bangkokin iltainen liikenne (en tiedä tosin aamuisesta ja päiväisestä paljoakaan) on aikamoista suhinaa ja tuktukit vaikuttavat olevan rakennettu kaikkia turvallisuuspykäliä karttaen. Siinä se pieni kulttuurishokki sitten tuli, Bangkokin kuuluisimmalla kadulla. Kojuja kojujen perään, räätäleitä kaupittelemassa pukuja, baareja joissa ei tunneta desibelirajoja, puhumattakaan pingpong tytöistä. Kahdesti kadun läpi käveltyä (yhdet fläbärit ja muistikirja hankittuna) meininkiin ehtii kyllä jo turtua, eikä se tunnu niin kauhealta, mitä välinpitämättömämpi on sen helpommalla pääset etenemään.

Juomat tuli juotua ja ruuat syötyä, Eero ja Laura näytti hyvän katukeittiön, josta sai valita kätevästi mitä halusi, tulista ja makeaa sekaisin, riisiä ja haluamasi lisuke tai kaksi tai kolme. Viimeinen läpikulku kaaoksen läpi yksille pysähtyen ja skidi pohdiskelu paljonko tuktukin pitäisi hotellille maksaa, lopulta päädyimme mittarilliseen taksiin.





Ensimmäisen illan istujaiset Eeron ja Lauran kanssa

Bucket
 Chang
 Kahvimiehen keittoviritykset
 Kahvimies
 Lauran tyylinäyte pussijääkahvista. Nam!
 Pussijääkahvia
 Khao San
 MBK
 Saisko olla yksi ankka?
 Safety first :)


 Voihan turistit ;)
 84 kerros ja upeat näkymät!
 Me

Hotellin naapurissa.

5 kommenttia:

  1. Moikka! Laittakaa mummille(Sirkalle) viesti että ootte kunnossa. On huolissaan vesitulvatilanteesta. Soitti mulle aamulla! T:Pike täti

    VastaaPoista
  2. Aaa, no jos te voitte ilmoitella sinne vähän niinku kaikille, että ollaan kunnossa, soita Sirkalle ja sano että me käskettiin sanoa, että ollaan elämämme kunnossa, just tultiin jalkahieronnasta. Ei ole tulvatkaan ehtineet vielä Bangkokiin ja jos tulevat tänne asti niin luulen, että me ollaan jo ehditty alta pois. Täällä on nyt kuitenkin kaikki kadut keskustassa ihan kuivia, älkää huolehtiko! Ylihuomenna lennetään Kuala Lumpuriin.

    VastaaPoista
  3. Upeita kuvia.Nyt on 16 päivä joten lienette Kuala Lumpurissa. Uusia näkymiä odotellen.

    VastaaPoista
  4. Kaisa sanoi..
    16 lokakuuta anonyymi on Kaisa

    VastaaPoista