lauantai 15. lokakuuta 2011

Kuala Lumpur ja Batu Caves

Eilen saapuessamme huomasimme paikallisilla hassun tavan pitää takkeja väärinpäin ajaessaan moottoripyörillä tai skoottereilla yms. Taksimatkalla nappasin yhdestä jampasta kuvan tyylinäytteeksi.


Taksimatka keskustasta Batu Caveseille maksoi noin 40rm. Halvemmallakin pääsee jos menee junalla, matka silloin kestää tosin tunnista puoleentoista.

Batu Caves sisäänkäynti

Lepotauko.


Kulku temppelialueelle



Lukemamme perusteella olisi odottanut apinoita olevan huomattavasti enemmän, kuin mitä paikalla näkyi tänään. Toisaalta nämäkin harvat viheliäiset otukset riittivät meille kuvattavaksi ja katseltavaksi. Ylläolevan karvakasan mielestä kädessäni olleet energiajuomapullot näyttivä herkullisemmilta kuin kookospähkinä, jolla apina herkutteli. Tyyppi pudotti kookospähkinän, kuin roskaa vain, maahan ja loikkasi viereeni varsin ketterästi katse tiukasti energiajuomapulloissa. Aika vikkelästi sai siirtyä portaissa toiselle puolelle ja ojentaa apinakaveria, että hei nää on mun eväät! Pitäkää siis tavaroista kiinni älkääkä ruokkiko apinoita!

Batu Caves luolilla tarjotaan opastettua kierrosta Dark Cave luoliin. Suosittelemme kyllä. Mahtava kokemus päästä taskulamppujen kanssa luoliin, joissa lepakot ja muut monet öllimörrikät asustelevat. Luolat ovat harvinaislaatuisia ekosysteemiltään ja meille sattui aivan mahtava jamppa Don oppaaksi, joka osasi kertoa luolien eläimistä ja kivien ja seinämien muodostumisesta todella hyvin. Ihan kuin olisi astunut suoraan National Geograficin ohjelmaan, todella vaikuttavaa kaikin puolin. Harmillista, etteivät kaikki ryhmässä olleet ihmiset olleet yhtä vaikuttuneita luolien ainutlaatuisuudesta ja vierailumahdollisuudesta kuin me. Yksi nainen poukkoili milloin missäkin kiinnostumatta siitä, mitä tietoa ja tarinaa Don kertoi.

Yksi monista erilaisista veden muokkaamista seinistä luolissa. 

Öllimöllikkä, jonka nimeä en muista. Hurjan näköinen, mutta vaaraton otus.


Hindunaisia matkalla temppeliin.


Pusseissa kulki huomattava määrä lahjoja jumalille.

Illalla poikkesimme hotellin läheiseen ostoskeskukseen, jossa merkkiliikkeet kilpailivat suuruudellaan. Alakerrassa oli mahtava ravintolamaailma, jossa valitsimme japanilaisen ravintolan. Olo oli kuin lapsella karkkikaupassa kun sushit menivät hihnaa pitkin ympäri ravintolaa pöytien välissä. Teki mieli valita vaikka mitä ja kuinka paljon. Nami nami, hyvää oli.


 Nyt nati nati, aamulla aikainen herätys aamubuffaan ja sitten taas kohti lentokenttää ja Borneon viidakoita!

2 kommenttia:

  1. Onpahan moni jalkaisia öttiäisiä siellä! Täti sais slaagin. Heh! Luola kuvat ovat tosi hienoja.

    ONNEE VIEL MEIDÄNKIN PUOLESTA HÄÄPÄRILLE, että tämmösen yllätyksen teitte. Tosin Eikka Kyllä aavisti jotakin... ;)

    Eikka kysy, "et eikö Tallinnan laivallakin päiväreissulla saa halvemmalla kuvia. Kun laivalta poistuu niin niitähän on myynnissä. Pitikö sitä lähteä sinne asti lentelemään?" Terveisin Lentopelkoa Poteva Eikka! ;)

    ONNEA NYT KUITENKIN TÄMÄNKERRAN JA HAUSKAA HÄÄMATKAA LAPSIKULLAT.

    Terveisin Pike-täti ja Eikka

    VastaaPoista
  2. Heissan kultamukulat kyllä täällä tiedotetaan siellä olevasta tulva tilanteesta seuraan jännityksellä. Mutta parasta matkaa avioparille pitäkää meidät matkalla mukana.<<Lola ja mummi.

    VastaaPoista